dimarts, 13 de novembre del 2012

VAGA 14-N

Bon dia! Ens posem en contacte amb vosaltres per traslladar-vos la informació sobre la vaga i la manifestació convocades per al proper dimecres 14 de novembre per la Cimera Social. Es tracta d'un nou col·lectiu que ha sorgit arran de les protestes contra les retallades en despesa pública i que té vocació d'aglutinar a tots els sectors professionals i socials afectats. En aquest sentit, FAPA-Castelló Penyagolosa també ha volgut adherir-se a aquest moviment per trobar un espai més on reivindicar les demandes de les mares i els pares en favor de l'educació pública, gratuïta, de qualitat i en valencià.
Per això vos convidem a participar en la mesura de les vostres possibilitats en la vaga i en la manifestació, posterior, que eixirà el mateix dimecres 14 de novembre a les 18.30 hores de la plaça Maria Agustina de Castelló per fer sentir la nostra veu i reivindicar els drets dels nostres fills i filles en matèria d'educació i així sumar forces amb la resta de col·lectius afectats per les retallades d'altres àmbits com la sanitat o els serveis socials.
És el moment de sortir al carrer per denunciar que la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana
Ens ha retallat les beques menjador (que només cobreixen a les rendes de menys de 1.400 euros a l'any per càpita). I ens han instaurat com a opció l’ús d’un portaviandes però sense cap normativa sanitària ni l’aportació de fons per l’adquisició de electrodomèstic i personal contractat.
Ens ha retallat les beques transport (que han deixat a l'alumnat, sobretot de les comarques de l'interior, incomunicat amb les seues escoles)
Ens ha retallat també les ajudes per a la compra de llibres, i a més no hem vist cap reglament ni cap tipus d'ajuda económica per a articular els bancs de llibres, que els estan impulsant les famílies i els centres educatius amb fons propis.
Vol instaurar la jornada contínua i retallar el temps escolar. Fet que provocarà la desaparició de molts serveis de menjador i, per tant, de la seua obligació de subvencionar-lo.
Ens ha retallat el dret a estudiar en Valencià.
Ens ha apujat les ràtios reduint així la qualitat de l'atenció educativa i perjudicant els interessos sobretot de l'alumnat amb necessitats educatives especials. Fet que contribuirà a elevar el fracàs escolar.
No cobreix les baixes del professorat per embaràs ni per jubilació.
No convoca la Mesa de Pares del Consell Valencià, mantenint així a les famílies desinformades dels canvis legislatius i les contínues retallades en educació.
No ens permet gaudir d'educació pública i gratuïta per als xiquets i xiquetes de 0-3 anys perquè no hi ha suficients escoles públiques adreçades a aquesta franja d'edat.
Perpetua les deficiències en les instal·lacions als centres educatius sense donar cap solució.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada